Cozonaci aromați, prăjituri cu fructe și ouă vopsite - sunt doar câteva dintre bunătățile de la Târgul de Paște, deschis astăzi în centrul capitalei. Producătorii au scos la vânzare tot ce gătesc mai bun, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele, spun ei.

Producătorii spun că vor să impresioneze cumpărătorii cu bunătăți pentru masa de Paște și au umplut tarabele cu produse de patiserie pentru toate gusturile.

Anul acesta am venit la târg cu un asortiment larg de cozonaci ca și în toți anii, ne străduim. Prețul este începând de la cel mai mic cozonac de 150 de grame la 15 lei până la 65, cel mai mare cozonac de 1 kg și două sute este 120 de lei, sunt ingrediente naturale”.

Mielul este confecționat din aluat de casă cu stafide, lapte, ouă așa cum prepară chiar bunica cozonacul. Prețul la miel este de 45 de lei, dar ursulețul 60 de lei. – Comparativ cu anul trecut prețurile au mai crescut s-au nu? – Nu. La noi prețurile au rămas aceleași”.

Pe lângă sortimentul mare de rulade și cozonaci, la târg, gospodinele vor găsi și păscuțele cu brânză, doar că începând cu ziua de mâine.

Pasca tradițională cu brânză o să fie mâine pentru că este încă devreme să o scoatem de azi pentru că ea numai cinci zile se păstrează”.

Cumpărătorii au făcut coadă la tarabe chiar din primele ore ale dimineții. Banu-i ban, dar Paștele se apropie, iar masa de sărbătoare trebuie s fie plină.

Eu vreau să cumpăr o ruladă și un cozonac”.

Iau două rulete, doi cozonaci, ne uităm dacă sunt mai scumpe luăm câte unul, vedem mai ieftini luăm câte doi, trei”.

Am cumpărat pentru nepoți, pentru mine…, eu mai am încă doi moși care sunt în vârstă și îi servesc și pe ei cu pască. Pentru cozonaci eu cred că o să cheltui vreo 500 de lei, pentru că eu am să am undeva 10 – 15 cozonaci”.

Târguri de Paşte sunt organizate în toate sectoarele capitalei. Acestea vor fi deschise până pe data de 7 aprilie.

Reporter: Carolina Russu;
Imagini: Tudor Bigu.