Deputatul european Siegfried Mureșan, președintele Delegației Comisiei pentru Buget, purtătorul de cuvânt al PPE, și Iulian Groza, directorul executiv IPRE, sunt invitații emisiunii „Politica cu Natalia Morari” din această seară. Invitații și realizatoarea emisiunii, Natalia Morari, vor discuta despre rezultatele vizitei deputaților Parlamentului European, care au evaluat nivelul de realizare a reformelor și utilizare a sprijinului financiar al UE.

Reamintim că, deputatul european Siegfried Mureșan, care conduce, în perioada 3 – 6 aprilie, o Delegație a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European în Republica Moldova, a declarat în această săptămână că asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro oferită Republicii Moldova de Uniunea Europeană va fi acordată când autoritățile de la Chișinău îndeplinesc în totalitate condițiile prevăzute.

„Există condiționalități clare pentru asistența macrofinanciară și condiționalități clare pentru fiecare tranșă. Comisia Europeană a propus acest pachet în luna ianuarie a anului 2017. Banii ar fi putut veni deja în urmă cu un an de zile dacă autoritățile din Republica Moldova nu ar fi generat îngrijorare și nesiguranță la nivel european. Noi vrem ca banii să vină cât mai rapid. Vor veni atunci când condițiile vor fi îndeplinite. (…) Recomandările Comisiei de la Veneția, deoarece aceea este autoritatea supremă în materie de legislație electorală în Europa, trebuie implementate în totalitate”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan într-o conferință de presă susținută la Parlamentul Republicii Moldova alături de șefa Delegației Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Laima Andrikienė.

Siegfried Mureșan a mai spus că obiectivul delegației pe care o conduce este să dea un semnal clar cu privire la atașamentul Uniunii Europene față de procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, însă oficialii europeni așteaptă pași concreți de reformă în perioada următoare din partea autorităților Republicii Moldova.

Puteți urmări emisiunea luni, 26 martie, ora 21:30, live pe tv8.md. Puteți adresa întrebări pentru cei doi invitați prin intermediul unui email la redactia@tv8.md sau să lăsați un mesaj pe pagina de Facebook a televiziunii.