/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Ba vin, ba nu vin banii de la UE. Europarlamentar: Prima tranșă va veni înaintea alegerilor din Mai

missing
05 aprilie 2018, ora 18:38

După ce am luat practic notă de opinia Comisiei de la Veneția, Comisia Europeană, Serviciul european de de acțiune externă se află într-un proces de analiză. Cele 10 condiții tehnice au fost îndeplinite de către RM pentru acordarea primei tranșe. Prima tranșă va veni pe cât posibil înaintea alegerilor pentru Primăria Chișinău,” a spus Andi Cristea, copreședinte Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM.

Nu a fost însă la fel de optimist europarlamentarul Siegfried Mureșan, care a invocat ieri sfidarea recomandării Comisiei de la Veneția de către autoritățile moldovene și probleme grave în ceea ce privește finanțarea partidelor.

Răspunsul la întrebarea „de ce nu a ajuns încă prima tranșă din cele 100 de milioane de euro asistență macrofinanciară în RM?” este următorul – condițiile nu sunt încă îndeplinite,” a declarat Siegfried Mureșan, președinte delegația Comisiei pentru Buget.

Astăzi, la Chișinău a avut loc cea de-a 6-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova. Au fost discutate subiecte precum starea sistemului bancar, independența justiției sau lupta împotriva corupției. La final, participanții au adoptat o declarație cu recomandări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram