Binefacere electorală înainte de Paște. Mai mulți bătrâni de la Soroca au stat, timp de câteva ore, la coadă pentru a primi un cozonac și o gazetă electorală din partea președintelui Igor Dodon și a soției sale. Cozonacul electoral putea fi ridicat doar de la sediul Partidului Socialiștilor din Soroca. Un jurnalist de la „Observatorul de Nord”, care a filmat coada din fața filialei PSRM, a fost bruscat de una dintre angajatele partidului.

– Gata, închideți.
– De ce am venit miercuri? Am venit aici, să văd bardacul ista?
– Dar de ce ai venit dacă-i bardac? Nu veni!

Presa locală a publicat o secvență video, în care apar mai mulți bătrâni care stau la coadă pentru darurile electorale din partea președintelui.Cei de la sediul PSRM din Soroca s-au arătat deranjați de faptul că jurnalistul filma bătrânii, iar la un moment dat reporterul a fost bruscat.

– Uitați-vă ce face acesta. Ia-n du-te și nu fotografia atât. Ieși mai repede de aici.
– Eu am dreptul.
– Nu ai niciun drept. Stai și fotografiezi
.”

La scurt timp, doamnele care împărțeau cozonaci au ieșit și le-au spus bătrânilor că nu vor mai oferi daruri.

Ieșiți de aici. Nimeni nimic nu vă dă. Datorită femeii. Gata, s-o mântuit tot. Care scris, nescris. Am închis cantora.”

Deși au anunțat că nimeni nu va mai primi cozonaci, la scurt timp, mai mulți bătrâni au ieșit din sediul PSRM cu câte un cozonac, un ziar și o felicitare. Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a PSRM a spus că nu va comenta această întâmplare și a sugerat reporterului să acceseze pagina de Facebook a Galinei Dodon și a președintelui pentru informare.