/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Închiderea liceului „Orizont” - un favor pentru Turcia? Tentativă eșuată a PL de a-l aduce pe Harunjen în Parlament

05 aprilie 2018, ora 19:23

Este foarte important să vină procurorul în Parlament, fiindcă, de altfel, considerăm că totul se rotește în jurul acelei finanțări de către Turcia a clădirii Președinției din RM și închiderea acestor licee face parte dintr-o promisiune din partea conducerii RM cu președintele Dodon,” a declarat Alina Zotea-Durnea, deputat PL.

Articolul 122 din Regulamentul Parlamentului interzice deputaților formulări de întrebări s-au discuții pe marginea unor subiecte care conduc la amestecul în înfăptuirea justiției,” a menționat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Directorul Liceului „Orizont” a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 31 martie. Ulterior, printr-un comunicat, Procuratura a informat că acesta a fost audiat și eliberat. Într-un interviu acordat „Ziarului de Gardă”, directorul liceului presupune că dosarul „ar fi fost deschis la indicația conducătorilor din Moldova, în interesul conducerii autoritare a Turciei, ca răspuns la finanțarea reparației în sumă de peste 10 milioane de euro a clădirii Președinției de la Chișinău”.

Aceeași sursă scrie că procurorii refuză să ofere detalii despre dosarul penal intentat încă în noiembrie 2017 pe motive de finanțare a terorismului. Aflat într-o vizită în Moldova, în primăvara anului trecut, premierul turc a cerut autorităților de la noi să închidă rețeaua de licee „Orizont”, deoarece ar face parte dintr-o rețea teroristă, care ar fi pus la cale lovitura de stat din Turcia, din vara anului 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram