/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Paștele în pușcărie. Deținuții minori ne spun care este rețeta unui cozonac perfect

missing
05 aprilie 2018, ora 18:12

În timp ce unii deținuți fac sport, alții dau sârguincios cu var, greblează sau mătură ograda. „Mai mult îmi aduc aminte de casă. Părinții au decedat și cu bunica trăiesc și vreau să mă vadă pe la televiziune și multe altele și să-mi spună că m-a văzut că nu stau aici și nu fac nimic, dar vreau să mă vadă că lucrez.”

Și dacă unii au ales să mânuiască peria ori mătura, în bucătărie, cei care se pricep la gătit, boiesc ouăle și coc cozonacul pentru masa de sărbătoare – toate după rețetele primite de la mamele lor.

Se lasă timp de 10 minute, se scot ouăle și se ung cu ”oleacă” de ulei deasupra care le dă strălucire,” a spus Alexandru, deținut.

Care este rețeta unui cozonac perfect? Punem 5 ouă, 500 de grame de zahăr și batem bine până zahărul se topește. Punem făina, punem drojdia,” a menționat Cătălin, deținut.

Aluatul este frământat, împletit cu iscusință, uns cu ou și dat la cuptor. Cât se coace cozonacul, cu un etaj mai sus, câțiva deținuți se pregătesc de expoziția pascală. Încondeiază ouă și creează adevărate opere de artă. „Eu această lucrare am făcut-o cu mâinile. Am făcut-o cu ”biser”. Am încleiat, material dedesubt e din lemn și am încleiat cu clei.”

În câteva minute, mirosul de vanilie a cuprins inclusiv ograda penitenciarului. Cozonacul și ouăle vor sta de o parte până în noaptea învierii.

Slujba de înviere a nașterii domnului la noi se desfășoară la ora 6 dimineața, duminică. Nu toată noaptea așa cum se petrece în sectorul civil. Participă practic toți copiii pentru că, v-am spus anterior, toate sărbătorile de acest gen se încunună la sfârșit cu o masă de sărbătoare,” a menționat Liubovi Jignea-Suveică, directorul penitenciarului.

În prezent, în Penitenciarul de la Goian sunt deținuți 28 de minori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram