Recent, pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în care apare un preot interpretează cu voce renumita piesă rusă „Murka”. Momentul artistic a fost surprins într-o biserică din Moscova, iar, drept urmare, Patriarhul Kirill a cerut ca preotul să părăsească eparhia Moscovei și să se întoarcă în Tiraspol, unde acesta slujește drept cleric, informează meduza.io

Filmulețul, unde un preot în sutană, cu cruce, cântă o asemenea „performanță” în incinta unei bisericii este dincolo de posibilă și permisă,” a scris secretarul patriarhului rus pe pagina sa Facebook.

„Nu contează ce fac frații noștri acasă, deși sperăm că în majoritatea cazurilor nu este nimic condamnabil. Dar, în la o mesă ecleziastică, în prezența altor preoți și laici, interpretarea piesei „Murka” este sub demnitatea persoanei care este preot”, a mai scris funcționarul.

El a subliniat că problema ar trebui rezolvată, deoarece „mulți oameni judecă după acest video întreaga Biserică.”

Preotul din filmulețul care a făcut furori pe internet, este arhimandritul Benedict, secretarul personal al arhiepiscopului de Tiraspol. Întâmplarea ar fi avut loc în incinta Catedralei Maicii Domnului din Moscova, acolo unde slujește arhimandritul.