/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Nivel sporit al poluării aerului la Bălți. Meteorologii au emis Cod Galben

missing
06 aprilie 2018, ora 15:31

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în mun. Bălţi pe 4 şi 5 aprilie s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului cu suspensii solide (praf). Concentraţiile maxime momentane au depăşit normele sanitare de 1,2-3,6 ori. Norma medie zilnică sanitară pe 5 aprilie a fost depăşită de 4,7 ori.

Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentraţii ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

Praful şi materialul antiderapant, spulberat de vânt şi transportul auto, poluează semnificativ aerul atmosferic şi poate afecta organele sistemului respirator şi cardio-vascular la oameni.

Reieşind din cele menţionate, Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă serviciilor de resort, autorităţilor cu funcţii de luare a deciziilor şi populaţiei să întreprindă cât mai urgent măsuri de redresare a situaţiei, să efectueze în termeni curăţirea umedă a străzilor şi terenurilor adiacente, în scopul diminuării impactului asupra mediului şi sănătăţii umane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram