Fostul spion rus Serghei Skripal, otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la începutul lunii martie, nu mai este în stare critică, iar sănătatea lui se îmbunătățește, transmite Reuters.

„Reacționează bine la tratament, iar starea lui se îmbunătățește rapid. Acesta nu mai este în stare critică”, a declarat directorul spitalului în care a fost internat Serghei Skripal.

Menționăm că acum câteva zile și fiica fostului agent rus, Iulia, și-a revenit din comă, la aproape o lună de la incident.

Primele informații din anchetă arată că fostul agent rus și fiica sa au contactat prima dată cu agentul neurotoxic la domiciliul lui Serghei Skripal, în timpul unei vizite a Iuliei, care locuiește în Rusia.

Incidentul a fost urmat de un scandal diplomatic imens, inițial între Marea Britanie și Rusia. Autoritățile engleze au acuzat rușii că stau în spatele acestui caz de otrăvire, în timp ce Vladimir Putin a negat aceste informații. În rezultat Marea Britanie a expulzat 23 de diplomați ruși, iar, în semn de solidaritate, Statele Unite, Canada și majoritatea țărilor din UE, au început să dea afară diplomați ai Federației Ruse, care a răspuns cu aceiași monedă.