/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ 4 din 10 condiționalități nu au fost îndeplinite. Restanțe: în justiție, mass-media și combaterea corupției

06 aprilie 2018, ora 15:11

„Cele 10 condiții tehnice au fost îndeplinite de către RM pentru acordarea primei tranșe. Prima tranșă va veni pe cât posibil înaintea alegerilor pentru Primăria Chișinău,” susține Andi Cristea, copreședintele Comitetului parlamentar de asociere UE-RM.

„Faptul că deputatul Cristea spune că condiționalitățile sunt îndeplinite și că banii vor veni până în luna mai. Am recitit declarația lui. El a spus că speră că banii vor veni până în luna mai. Este o diferență mare,” a subliniat Siegfried Mureșan, președintele Delegației Comisiei pentru Buget.

În timpul emisiunii, europarlamentarul a precizat că patru condiționalități din cele zece, guvernarea de la Chișinău le-a îndeplinit doar parțial sau deloc. „Din cele 10, vreo 3-4 nu sunt îndeplinite. Justiție, combaterea corupției, reforma justiției. Cum am spus mai devreme nu este suficient să înființezi o agenție. Trebuie să dovedești că devine pe deplin funcțională, că are buget, că are personal, începe să-și îndeplinească misiunea,” a adăugat Mureșan.

Mureșan spune că ar fi vorba de mai multe instituții nefuncționale la Chișinău. „Și sunt mai multe agenții, instituții, care trebuie create și făcute funcționale și au fost legiferate. Ele există pe hârtie, dar trebuie să și funcționeze,” a mai menționat Mureșan.

Zilele acestea, la Chișinău a avut loc cea de-a 6-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova. Au fost discutate subiecte precum starea sistemului bancar, independența justiției, finanțarea partidelor și lupta împotriva corupției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram