Masa de Paste va fi plină cu de toate în familiile deputaților. Majoritatea spun că merg să sărbătorească Învierea Domnului la țară, cu familia. Unii susțin că merg și la biserică, la sfințit pască. Cât despre cheltuieli, deputații spun că părinții sunt cei care le vor suporta.

Bogdat Țîrdea, deputat PSRM: „- La țară, cu toate neamurile, cu tot clanul, ne adunăm, bem, cântăm, celebrăm, onorăm ziua Mântuirii. Sponsorul general și declarat al acestei sărbători, tradițional, e soacra. Ea coace, gătește.
– Ce gătește?
– Ca la toți. Cozonaci, ouă roșii, galbene, de care vrei.”

Elena Bondarenco, secretar fracțiunea PCRM: „Mai mult gătește mama. Eu mai rar sunt pe acasă. Mama încearcă să mă alinte. Pe masa noastră sunt mâncăruri tradiționale moldovenești – cozonacul, piftia, diferite salate, sarmale.”

Ștefan Creangă, deputat PPEM: „- Cozonac, ouă roșii, cărnuri, că se termină postul. Ca la un gospodar.
– Ați ținut post?
– Nu, cu părere de rău nu, nu pot să mă impun să țin post.
– Cât cheltuiți pentru masa de Paște?
– Nu știu, asta părinții organizează. E mai complicat. Oricum, noi ne ducem cu ceva de la Chișinău mai bunișor, cum se spune la moldoveni.”

Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte fracțiune PLDM: „- Paștele se sărbătorește foarte bine la noi, respectăm tradițiile.
– Ce tradiții?
– Și mersul la biserică, la noi se fac și denii, dar în ogradă și bio, să-i spunem așa.”

Alina Zotea, deputat PL: „Presupun că o să mergem la părinții lui Vlad, adică la socri. E un ritual foarte frumos la ei în familie de a coace pasca, de a vopsi ouăle, astfel încât o să învăț și eu din ceea ce poate să facă soacra mea.
– Adică puneți șorțul?
– Da, pun șorțul, era evident.”

Constantin Țuțu, deputat PDM: „- O să fiu acasă cu mama, ca de obicei.
– Ce puneți pe masă?
– Nu știu, ce o să pună ea.
– Dar ce preferați?
– Pască, ouă, ca de obicei, cum e tradiția.”

Astăzi, în vinerea mare, creștinii-ortodocși țin post negru. În noaptea Învierii, aceștia merg la biserică, de obicei, cu un coș cu ouă roșii, pască și cozonac, pentru a fi sfințite de preot.