Unele partide par să fi demarat campania electorală înainte de termen. Mai mulți deputați încearcă să profite de sărbătorile de Paște ca să pară curați și luminați în fața alegătorilor. În această săptămână unii s-au lăudat pe rețelele de socializare cu darurile pe care le-au împărțit oamenilor.

În timp ce PD promite 1200 de kilometri de drum, deputatul Constantin Țuțu a decis să nu mai aștepte realizarea promisiunilor și a început să le împartă oamenilor soluții alternative. Țuțu le oferă cizme până la genunchi, ca oamenii să poate înfrunta noroiul de drumuri.

Democrații se întrec la pomeni electorale. În timp ce Țuțu a împărțit cizme, Nae Simion Pleșca a oferit locuitorilor sectorului Ciocana vin, cozonac și o felicitare cu autograf.

Și socialiștii au împărțit cadouri. La Soroca, pomana electorală s-a lăsat cam cu scandal. Presa locală a publicat o secvență video în care apar mai mulți bătrâni care stau la coadă pentru darurile electorale ale socialiștilor – un cozonac și o gazetă de partid. Cei de la sediul PSRM din Soroca s-au arătat deranjați de faptul că jurnalistul filma bătrânii, iar la un moment dat reporterul a fost bruscat.

„- Uitați-vă ce face acesta. Ia-n du-te și nu fotografia atât. Ieși mai repede de aici.
– Eu am dreptul.
– Nu ai niciun drept. Stai și fotografiezi.”

„Ieșiți de aici. Nimeni nimic nu vă dă. Datorită femeii. Gata, s-o mântuit tot. Care scris, nescris. Am închis cantora.”

Nu este prima dată când, în ajun de alegeri, democrații devin brusc blajini și darnici. În anul 2014, cel mai activ a fost deputatul Sergiu Sîrbu care umbla prin gospodăriile oamenilor și îi tot ajuta la lucru.

Iar democrații din Ocnița au găsit o altă soluție. Anul trecut, de Paște, ei au lăsat în locul lor să lucreze o vacă pe care au dăruit-o unei familii sărace.

Paște pentru fiecare și iată pentru familia dumneavoastră. Din partea Partidului Democrat, din partea președintelui Partidului Democrat, domnul Marian Ilici Lupu.”

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a PSRM a spus că nu va comenta întâmplarea din Soroca. Iar Constantin Țuțu și purtătorul de cuvânt al PDM nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la reacție.