Ambasadorul rus la Londra, Aleksandr Iakovenko, a solicitat o întrevedere cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre ancheta referitoare la otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii, informează Agerpres.

„Sperăm într-un răspuns constructiv dinspre partea britanică şi avem încredere că o astfel de întâlnire va avea loc în viitorul apropiat”, a relatat RIA – preluată de Reuters – citând declaraţiile unui purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Londra.

„Din nefericire, starea actuală a contactelor Foreign Office cu ambasada este complet nesatisfăcătoare. Credem că a sosit momentul său organizăm o întrevedere între ambasadorul Aleksandr Iakovenko şi ministrul afacerilor externe Boris Johnson, pentru a discuta despre ansamblul chestiunilor bilaterale, precum şi despre ancheta referitoare la incidentul de la Salisbury”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei ruse.

Ambasadorul a trimis o notă personală ministrului afacerilor externe, a mai spus oficialul rus, care şi-a exprimat speranţa că partea britanică „se va angaja într-o manieră constructivă şi că o astfel de reuniune va fi organizată curând”.

Ministerul de Externe britanic a confirmat primirea unei astfel de solicitări. „Îi vom răspunde la momentul potrivit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit Reuters.

Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie sunt extrem de tensionate după otrăvirea, la 4 martie, a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury, în sud-vestul Angliei.