La noua ani de la protestul din 7 aprilie în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc o acțiune modestă de comemorare a victimelor și violențelor din acea zi. La eveniment au fost prezenți cam 20 de tineri din cadrul Alianța pentru Centenar și câțiva liberali.

În PMAN, separat, au venit întâi tinerii unioniști de la ODIP, care au desenat pe asflat cu cretă „Cinste lor, eroilor”, au aprins candele și au pus flori.

Tinerii au avut cu ei mici pancarte pe care era scris: Nu uităm, nu iertăm și data de 7 aprilie.

De asemenea, unul din tineri s-a întins pe asfalt și a fost conturat, simbolizându-l pe Valeriu Boboc, tânărul ucis de 7 aprilie.

Este păcat că la nouă ani distanță, mulți dintre cei care au fost în piață au uitat de ce au fost, de ce au luptat și au permis să le fie furată revoluția de cei care astăzi fac guvernarea, așa cum cred ei că o fac bine, și o fac doar pentru ei, nu pentru cetățeni”, a declarat Mihai Ursu, unul dintre participanți.

Ulterior, la eveniment au venit și câțiva liberali în frunte cu Valeriu Munteanu, Dorin Chirtoacă și Corina Fusu.

„Valeriu Boboc a fost omorât aici în PMAN și nu aruncat din Parlament. Dar faptul că a fost aruncat un om din Parlament și nici până astăzi nu se știe cine e, în mod oficial nu s-a spus, nu s-a făcut investigație, nu este un doar deschis pe acest subiect, asta este o mare problemă. Fostul șef de stat Voronin a declarat și acum în Parlament și prin 2010 că Valeriu Boboc a fost aruncat din parlament, iată Valeriu Boboc aici a fost omorât sunt imagini. Cine a fost aruncat din Parlament tovarășe Voronin, Dodon și toți ceilalți? Sutele de victime din comisariatele de poliție cum au fost achitate? Cum li s-a făcut dreptate? Câți morți au fost de 7 aprilie? Ce se întâmplă cu torționarii? Cum se explică că sunt din nou în funcții? Lucrurile sunt total pe dos. Pe mine ce mă doare că, noi, PL am depus eforturi pentru a se face dreptare, dar după nouă ani tragem concluzia că celelalte două componente ale AIE, PLDM și PD, au mușamalizat cât au putut ca să dispară și urmele și totul. Ceea ce s-a întâmplat în noaptea din spre opt aprilie”, a declarat Dorin Chirtoacă, fostul primar al Capitalei.

Alegerile din 5 aprilie 2009, câştigate de Partidul Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), au generat proteste ale tinerilor la Chişinău, care la 7 aprilie au degenerat în violenţe, soldate cu moartea tânărului Valeriu Boboc. Astăzi se împlinesc nouă ani de la protestul numit „Revoluţia Twitter”.