/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Germania: Cine este atacatorul care a rănit zeci de oameni după ce a intrat sâmbătă cu maşina în pietoni

08 aprilie 2018, ora 11:01

Jens R. nu are antecedente penale, dar este cunoscut pentru tendinţe suicidale. Locuinţa acestuia din Munster a fost percheziţionată de către unitatea specială antiteroristă GSG9.

Potrivit celor mai recente informaţii, anchetatorii analizează un pachet suspect descoperit în camioneta atacatorului. Locuitorii din zonă au fost evacuaţi de urgenţă.

Poliţia locală a interogat martori care susţin că au văzut două persoane care au ieşit din camionetă şi au fugit, la scurt timp după producerea atacului. Această ipoteză nu a fost deocamdată confirmată.

Mai multe elicoptere survolează oraşul Munster, iar majoritatea străzilor din zona centrală rămân închise. Poliţia a pus la dispoziţie un număr de telefon pentru persoanele care pot oferi informaţii despre acest incident.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a vorbit despre “un act grav de violenţă” şi a transmis condoleanţe pentru familiile victimelor.

“Informaţiile care au venit de la Munster sunt îngrozitoare. Gândurile mele sunt alături de victime şi rudele acestora în aceste ore. Cea mai profundă susţinere se îndreaptă către toţi cei care au pierdut persoane dragi şi sunt profund îngrijoraţi. Mulţumesc tuturor forţelor de ordine şi echipelor de salvare care acţionează”, a spus Steinmeier.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat extrem de şocată în urma acestui atac.

“Având în vedere evenimentele groaznice din Munster, sunt profund şocată. Facem tot ce este posibil pentru a clarifica faptele şi pentru a sprijini victimele şi rudele acestora. Le mulţumesc tuturor echipelor de intervenţie aflate pe teren. Sunt în contact permanent cu ministrul de Interne Seehofer, cu vice-cancelarul Scholz şi cu premierul [landului Renania de Nord-Westfalia] Laschet”, a transmis Merkel prin intermediul purtătorului de cuvânt Ulrike Demmer.

Cel puţin patru persoane au murit, sâmbătă, în oraşul german Munster, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni, a anunţat Ministerul german de Interne. Printre victime se află şi atacatorul, care s-a sinucis prin împuşcare. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar şase dintre acestea se află în stare gravă la spital.

Motivele acestui atac sunt deocamdată necunoscute. Incidentul a avut loc în zona restaurantului Kiepenkerl, un loc popular în rândul localnicilor şi turiştilor, fiind amplasat în centrul istoric al oraşului din nord-vestul Germaniei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram