/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Veșnica întrebare: Unde merg cu noaptea în cap bătrânii din troleibuzele Capitalei? Iată ce răspunsuri au oferit

08 aprilie 2018, ora 18:43

Nu o singură dată unii dintre noi s-au întrebat: încotro merg, iar uneori, chiar se grăbesc în fiecare dimineață pensionarii? Și poate nu o dată ne-am gândit că doar noi, cei angajați în câmpul muncii și prinși cu responsabilități ar trebui să mergem dimineața cu transportul public prin oraș. Ba uneori, între prieteni am și zis „Dacă aș fi în locul lor, aș dormi acasă”. Pentru a nu mai ghici încotro se îndreaptă cu noaptea-n cap bunicii/părinții noștri, 60plus.md i-a întrebat chiar pe ei, unde merg la 7 sau 8 dimineața. 

60plus.md a încercat să discute cu ei în troleibuze și autobuze, dar pentru că dimineața sunt atât de pline încât e loc doar pentru un chibrit, nu și pentru un jurnalist înarmat cu un reportofon, a decis să discute în stațiile de așteptare cu eroii noștri și să afle unde se grăbesc.

Nila Mihailovna, 81 de ani, așteaptă troleibuzul în stația Hristo Botev

De obicei, dimineața merg să-mi duc nepoțelul la grădiniță. Aceasta este ocupația mea acum – să am grijă de el, să-l duc și să-l aduc de la grădiniță și să mergem la orele pregătitoare. Astăzi însă am fost să cumpăr mâncare pentru căței și mă grăbesc acasă să-i hrănesc. Iată așa ne petrecem timpul și ajungem încet-încet până la 90 de ani.

Tanti Elena, 70 de ani, se grăbește să urce în troleibuzul 2 la stația de pe strada Armenească

-Eu dimineața merg la piață.
-Și vă duceți în fiecare zi?
– Nu, o dată în săptămână. E clar că-s ambuteiaje și e lume multă, dar cum altfel de făcut?!

Valentina Mihailovna, 70 de ani și Ivan Dmitrievici, 77 de ani, stația de pe strada Independenței, așteaptă troleibuzul 17

Noi mergem la vilă, avem aici niște răsad pe care trebuie să-l sădim. Acum, că a venit primăvara avem multe de lucru: să facem curat, să curățim copacii, să curățim vița-de-vie. Iarna nu prea ne ducem undeva. În schimb, primăvara și vara mergem la vilă. Ne trezim dimineața, pe la 6 deja muncim prin jurul vilei vreo două ore și după aceasta ne odihnim.

Tamara Ursu, 77 de ani, în așteptarea troleibuzului 2, stația de pe strada Armenească

Merg la Spitalul Oncologic, pentru că doar de acolo pot să-mi iau medicamentele de care am nevoie pentru tratament după operație. E așa de 13 ani, de când sunt bolnavă. Merg însă cu troleibuzul la spital o dată în lună sau o dată la două luni. Nu prea ies, pentru că mă doare foarte tare mâna. Stau mai mult acasă, în fața televizorului. La 77 de ani, ce activitate să mai am?! Eu am învățat la școala de muzică, la acordeon și am cântat, acum însă nu pot să o mai fac.

Ion Cerba, 69 de ani

Mă grăbesc la serviciu, trebuie să ajung astăzi într-o deplasare la Bălți. Deși sunt la pensie, lucrez de vreo doi ani la o întreprindere, să mai fac niște copeici pentru ca să pot să achit serviciile comunale, știți și dvs. cât sunt de costisitoare și repede intrăm în datorii din cauza lor.

Sergiu Bolboceanu, 76 de ani

Mă duc la vilă, prima dată anul acesta, e timp frumos și este de lucru acolo. Trebuie să ne pregătim și de Paști. Eu circul cu transportul public, dar nu chiar în fiecare zi. Stau mai mult acasă. Dar am abonament la troleibuz și când e nevoie mă duc la piață după cumpărături, tot așa, mai dimineață.

Așadar, cei care au vârsta de 60 plus au diverse activități și responsabilități. Iar dimineața, când merg în transportul public nu o fac doar pentru a socializa, ci pentru a ajunge la timp la spital sau la serviciu. Mâine dimineață când îi vedeți în transportul public, ați putea să-i întrebați și dvs încotro se grăbesc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram