/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O navă marfară a „străpuns” o vilă istorică din Istanbul. Momentul coliziunii, surprins de turiști

08 aprilie 2018, ora 19:48

Vitaspirit, care naviga sub pavilion maltez, a devenit de necontrolat din cauza unei probleme tehnice, potrivit agenţiei de ştiri Deniz Haber, specializată în domeniul afacerilor maritime, care a evocat o blocare a cârmei.

Accidentul nu a cauzat victime. Dar cargobotul a lovit una dintre numeroasele vile construite de demnitari otomani în secolul al XIX-lea pe Bosfor, cunoscute sub numele de “yali” în turcă.

Yali Hekimbasi Salih Efendi, o clădire din lemn vopsit în roşu, cu trei etaje, deosebit de bine conservată, a fost străpunsă şi s-a prăbuşit în mare parte.

Acum nelocuită, clădirea era închiriată pentru ceremonii de nuntă sau concerte, potrivit site-ului ce îi era dedicat.

Acest accident spectaculos a avut loc sub podul Fatih Sultan Mehmet, una dintre cele trei structuri care se întind peste Bosfor pentru a lega ţărmurile europene şi asiatice ale Istanbulului.

Nu au fost raportate victime, iar gradul de deteriorare a navei, care se îndrepta spre Ucraina după ce a părăsit Egiptul luna trecută, nu este cunoscut.

Autorităţile turce au oprit traficul pe Bosfor, în timp ce Vitaspirit a fost remorcată după-amiaza târziu.

Deşi uneori au loc accidente în strâmtoarea Bosfor, care leagă Marea Marmara şi Marea Neagră, este rar să vezi o navă ciocnindu-se de case.

În 2017, peste 42.000 de nave comerciale, militare şi de agrement au trecut prin Bosfor, una dintre cele mai aglomerate strâmtori din lume. În decembrie 1960, un petrolier petrolier iugoslav şi o navă grecească s-au ciocnit, provocând un incendiu care a durat câteva săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram