Șoferii care dețin automobile neînmatriculate în Republica Moldova sunt atenționați despre achitarea obligatorie a taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta), pe toată perioada aflării acestora pe teritoriul Republicii Moldova. 

Autovehiculele înmatriculate în străinătate se pot afla pe teritoriul țării 180 de zile cumulativ în decursul a 12 luni consecutive. Mijloacele de transport înmatriculate în străinătate introduse pe teritoriul țării de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin și care dețin permis de conducere emis în țara în care au domiciliu, declarate prin acțiune, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile cu achitarea taxei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile, inclusiv perioadele incomplete ce urmează după primele 180 de zile.

Vinieta poate fi procurată la filialele și agențiile băncii B.C. „Moldova Agroindbank” S.A., la terminalele de plată (QIWI, Paynet, Paymaster și MMPS) dar și online, accesând paginile web www.vinieta.gov.md sau www.evinieta.gov.md, prin intermediul Serviciului Guvernamental de plăți electronice (MPay). Pentru a ușura procesul de înregistrare și procurare a vinietei, a fost creat „Ghid de utilizare”, pus la dispoziția utilizatorului atât pe pagina web a vinietei în compartimentul „Despre”, cât și pe www.asd.md. În cazul completării formularului de plată a vinietei de către operatorii băncii, beneficiarii achită pentru acest serviciu un comision de 7 mdl sau 1,5% din taxa achitată. Confirmările de plată a vinietei, se păstrează pe toată perioada aflării pe teritoriul țării.