Singapore a fost numit cel mai scump oraş în care se poate locui, pentru al cincilea an consecutiv, anunţă ultimul raport al diviziei care analizează costul traiului la nivel mondial, din The Economist Intelligence Unit. Bucureşti este singura capitală europeană din top zece cele mai ieftine oraşe, transmite Mediafax.

În timp ce anul trecut top zece a fost dominat de oraşe din Asia, anul acesta cele mai scumpe cinci oraşe sunt în Europa. Paris şi Zurich ocupă împreună poziţia a doua și sunt urmate de Oslo, Geneva şi Copenhaga.

Cel mai ieftin oraş din lume din punct de vedere al costului de trai este Damasc. Caracas este al doilea cel mai ieftin oraş. Topul celor mai ieftine orașe este continuat de Almaty, Lagos, Banglore, Karachi, Algiers, Chennai, Bucureşti, New Delhi.

Sondajul, proiectat pentru a ajuta la gestionarea pachetelor de compensaţie pentru expaţi şi pentru cei care călătoresc în scop de business, măsoară costurile de trai din 133 de oraşe majore, comparând peste 400 de preţuri pentru 160 de produse şi servicii.