Poliția federală americană a organizat percheziții în birourile avocatului personal al lui Donald Trump, confiscând mai multe documente. Liderul de la Casa Albă a reacționat furios în cadrul unei conferințe, menționând că ceea ce s-a întâmplat este e rușine și un atac împotriva țării.

„Este o rușine, o adevărată rușine. Este un atac împotriva țării noastre,” a declarat Donald Trump, președintele SUA.

Așa a reacționat președintele american după ce a aflat că birourile din New York ale avocatului său au fost percheziționate, iar poliția a ridicat mai multe documente. Donald Trump a răbufnit în prezența principalilor decidenți militari ai SUA, reuniți la Casa Albă pentru a discuta despre dosarul sirian.

Vorbim despre Siria, vorbim despre lucruri serioase și am această „vânătoare de vrăjitoare” care durează deja peste 12 luni. Se poate spune că a început chiar în ziua în care am fost învestit,” a mai menționat Trump.

Potrivit unui comunicat emis de avocatul percheziționat, operațiunea a avut loc la solicitarea procurorului care anchetează presupusele înțelegeri secrete între echipa lui Donald Trump și oficiali ruși în cursul campaniei prezidențiale din 2016. Apărătorul denunță o percheziție „complet inadecvată și inutilă” care a dus la confiscarea discuțiilor confidențiale avocat-client. Fidelul apărător al lui Trump este frecvent numit „pitbull”, fiind cel care ar fi plătit o actriță de filme porno pentru a păstra discreție în privința unei presupuse legături cu președintele.