Zeci de moldoveni au fost nevoiți să-și amâne călătoriile în Germania, din cauza unei companiei aeriene germane care a anulat astăzi peste 800 de zboruri în întreaga lume, între care și Moldova. Pasagerii au fost luați prin surprindere de noutate și au luat cu asalt ghișeul companiei avia.

Moldovenii, care aveau astăzi curse spre aeroportul din Frankfurt, spun că nu au fost anunțați din timp despre aceste schimbări.

„Am venit la check-in și ne-au spus să venim aici – la biroul de informații”.

„Nu au anunțat nimic și iată stăm și așteptăm”.

La ghișeul companiei aeriene s-a format o coadă lungă, iar reprezentanții acesteia au avut nevoie de câteva ore pentru a propune soluții tuturor celor care au fost afectați. Reprezentanții companiei au refuzat să ofere interviuri în fața camerelor video, dar au precizat pentru TV8 că pasagerilor li s-au oferit bilete pentru cursele următoare și li s-au propus bani pentru taxi.

„Pe mâine dimineața zburăm cu AirMoldova și e tot normal. Nu am stat mult la coadă”.

„Pe mâine la aceeași oră”.

„Problema s-a rezolvat. Am avut opțiunea de a alege mâine sau poimâine și noi am ales mâine. – A trebuit să achitați ceva adițional? – Nu. Nu am plătit nimic adițional”.

Compania AVIA operează curse zilnice Chișinău-Frankfurt din 25 martie curent. În total, aceasta a anulat, astăzi, în jur de 800 de zboruri, iar peste 90 de mii de pasageri au fost afectați. Decizia de a nu mai opera curse a fost luată după ce mai mulți pompieri germani au intrat în greva organizată de sindicatele funcţionarilor publici din Germania. Prin această acțiune se solicită o majorare salarială de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de funcţionari publici pe care îi reprezintă. Prin acest spor, care s-ar traduce printr-un plus de cel puțin 200 de euro pentru cei 2,3 milioane de funcţionari publici, sindicatul german vrea să urmeze exemplul dat de IG Metall, puternicul sindicat german din sectorul metalurgiei, care la începutul lunii februarie a obţinut o majorare salarială de 4,3%.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban