/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Grevele feroviare continuă în Franța. Guvernul și sindicatele rămân pe baricade

missing
10 aprilie 2018, ora 17:37

Suntem într-o perioadă în care toți trebuie să-și încordeze mușchii. Ceea ce vrea sindicatul pe care îl susțin sunt negocieri”, a declarat Laurent Berger, liderul sindicatului CFDT.

Prim-ministrul Eduard Philippe a declarat pentru presa locală că nu va renunța la planurile de reformare a companiei naționale de căi ferate, care înregistrează datorii de miliarde de euro. Asta, în timp ce 4,5 milioane de pasageri sunt afectați de grevă, iar operatorul național feroviar deja a suferit pierderi majore în urma blocajului.

După patru zile de protest, tot mai mulți cetățeni susțin reformele guvernului, cu o creștere de la 51 la 62% înregistrată într-un sondaj săptămânal. Greva sectorului feroviar a început săptămâna trecută ca răspuns la reformele guvernului ce vizează eliminarea beneficiilor speciale de care se bucură lucrătorii feroviari și denaționalizarea serviciilor feroviare.

Redactor: Felicia Crețu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram