Franța continuă să fie paralizată de greve. Guvernul francez nu cedează în fața presiunilor sindicatelor feroviare, la o săptămână de proteste în masă care au dus la blocarea circulației unui număr mare de trenuri. Nici sindicaliștii nu dau înapoi și solicită negocieri.

Suntem într-o perioadă în care toți trebuie să-și încordeze mușchii. Ceea ce vrea sindicatul pe care îl susțin sunt negocieri”, a declarat Laurent Berger, liderul sindicatului CFDT.

Prim-ministrul Eduard Philippe a declarat pentru presa locală că nu va renunța la planurile de reformare a companiei naționale de căi ferate, care înregistrează datorii de miliarde de euro. Asta, în timp ce 4,5 milioane de pasageri sunt afectați de grevă, iar operatorul național feroviar deja a suferit pierderi majore în urma blocajului.

După patru zile de protest, tot mai mulți cetățeni susțin reformele guvernului, cu o creștere de la 51 la 62% înregistrată într-un sondaj săptămânal. Greva sectorului feroviar a început săptămâna trecută ca răspuns la reformele guvernului ce vizează eliminarea beneficiilor speciale de care se bucură lucrătorii feroviari și denaționalizarea serviciilor feroviare.

Redactor: Felicia Crețu