Și socialistul Ion Ceban și-a depus actele pentru a fi înregistrat în cursă pentru șefia Primăriei. Și-a luat cu el o bună parte din colegii de partid, care au venit echipați cu drapelele PSRM. Tot astăzi, Silvia Radu a anunțat că va participa la alegeri. Nu renunță însă, deocamdată, la funcția de primar interimar. Se apucă mai întâi de colectat semnăturile necesare pentru a putea fi înregistrată în calitate de candidat independent.

Deși oficial campania electorală încă nu a început, Ion Ceban a venit la Consiliul Electoral de Circumscripție cu mai mulți socialiști. Între aceștia și liderul formațiunii Zinaida Greceanîi. Și-au luat cu ei drapele PSRM, un microfon și o boxă, ca să se facă auziți în plină stradă. Ceban dă asigurări că are deja un plan de dezvoltare a orașului și susține că nu se teme de niciun contracandidat. Deși în timpul discursului a spus că printre priorități se numără traducerea documentelor de la primărie în rusă și engleză, socialistul a evitat ulterior subiectul.

„Mi-aș dori ca această campanie să nu fie despre tancuri, să nu fie despre tot felul de lucruri legate de politică sau geopolitică”, a menționat Ion Ceban, candidat PSRM.

Și primarul interimar Silvia Radu a anunțat că vrea să candideze ca independent. Va începe să colecteze cele 10 mii de semnături necesare în acest sens. Spre deosebire de Ion Ceban, care și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al președintelui, Silvia Radu încă mai profită de funcția pe care o deține pentru a se face vizibilă. Asta a făcut și astăzi… a chemat presa atunci când a mers să inspecteze lucrările de plombare a gropilor din oraș. Deși în 2016, la prezidențiale, a cheltuit pentru promovare peste 4 milioane de lei, Silvia Radu se pare că a sărăcit.

„Deja nu mai am atâția bani ca să cheltui la aceste alegeri. Investiții în faptul ca lumea să mă cunoască nu vor mai fi necesare”, a menționat Silvia Radu, primar interimar.

Liberalii l-au înaintat la funcția de primar de Chișinău pe Valeriu Munteanu, cei din PPDA și PAS – pe Andrei Năstase, iar unioniștii de la PUN – pe deputatul român Constantin Codreanu. Reghina Apostolova este candidatul Partidului „Șor”, Vasile Costiuc este susținut de Partidul „Democrația Acasă”, iar membrul „grupului Petrenco”, Alexandru Roșco” a fost propus de partidul „Casa Noastră-Moldova”. Vor să fie candidați independenți expertul Sergiu Tofilat și activista Maia Laguta.