/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Alertă de război! Ambasadorul rus în Liban: Orice rachetă americană trasă asupra Siriei va fi doborâtă

missing
11 aprilie 2018, ora 12:29

„Dacă va exista o lovitură a americanilor, atunci (…) rachetele vor fi doborâte şi chiar şi sursele de unde au fost trase rachetele”, a declarat el la televiziunea Hezbollahului, al-Manar, vorbind în arabă. El a mai spus că o „ciocnire ar trebui exclusă şi prin urmare suntem gata să purtăm negocieri”.

Armata rusă a avertizat pe 13 martie că va răspunde la orice atac al SUA asupra Siriei, vizând orice rachetă şi lansator implicate într-un astfel de atac. Rusia este cel mai puternic aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Statele Unite şi aliaţii lor iau în considerare dacă vor lovi Siria pentru un atac suspect cu gaze toxice despre care organizaţii de asistenţă medicală au declarat că a ucis zeci de persoane în oraşul deţinut de rebeli Douma din apropiere de Damasc sâmbătă.

Rusia şi Statele Unite au blocat reciproc marţi încercările lor în Consiliul de Securitate al ONU de a înfiinţa o echipă internaţională de investigaţie privind atacurile cu arme chimice în Siria.

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat marţi o deplasare planificată în America Latină spre sfârșitul acestei săptămâni pentru a se concentra asupra răspunsului la incidentul din Siria, a declarat Casa Albă. Trump a avertizat luni asupra unui răspuns rapid şi puternic, odată ce responsabilitatea pentru atacul din Siria va fi stabilită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram