Weekendul trecut Serghei Uscov, sportivul de 18 ani originar din orașul Tiraspol, a adus țării noastre încă o victorie istorică la Taekwondo. Sportivul a cucerit titlul de campion la Campionatul Deschis al Germaniei (German Open), care a avut loc în orașul Hamburg în perioada de 7-8 aprilie.

Discipolul antrenorului Iuri Lesovoi a luptat în categoria Olimpică de 58 kg și a învins decisiv pe 5 adversari.

În total, Serghei Uscov a participat în cinci lupte în categoria Olimpică de 58 kg. Calea spre medalia de aur a început cu victoria împotriva sârbului Aleksandar Batalo (20-11). A urmat lupta contra Alejandro Hernandez Vazquez din Spania, în care sportivul nostru s-a impus cu scorul 22 – 2. Liam Jean Pierre Bette din Guiana Franceză a cedat cu scorul 12 – 3, iar sportivul din Belgia Salaheddine Bensaleh a pierdut lupta semifinală cu scorul de 19-6. Serghei a câștigat finala contra reprezentantului Israelului Gili Haimovitz (scorul 12-9). Această mare realizare a confirmat din nou statutul său de leader național în această probă Olimpică.

În decembrie anului trecut, Serghei Uscov a devenit medaliatul de bronz al Campionatului European (categorii de greutăți Olimpice), iar la începutul acestui an, Serghei a câștigat medalia de bronz a Campionatului European de Echipe și argintul la turneului internațional Egypt Open.

În prezent, Serghei se află pe locul 48 în clasamentul olimpic mondial. Victoria de la Hamburg va permite sportivului să adauge încă 20 puncte în clasament. Luând în calcul că Serghei a început să concureze printre sportivi adulți de foarte recent, succesul său poate fi considerat într-adevăr fenomenal.