O familie cu trei copii din Hâncești a rămas fără acoperiș deasupra capului după ce acum două săptămâni le-a ars casa. Drama este și mai mare, deoarece tinerii au de achitat și un credit luat pentru procurarea locuinței.

„Îi spuneam mulțumesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat noaptea că mai mult ca probabil nu ne mai trezeam”.

Focul a izbucnit într-o seară la doar câteva minute după ce familia a intrat în casă. Din fericire ambii părinți și cei trei copii au scăpat nevătămați. Locuința le-a fost însă, aproape devastată și s-ar putea prăbuși în orice moment.

Incendiul a fost provocat de un scurt circuit care s-a produs din cauza firelor electrice vechi. A fost nevoie de doar câteva secunde, timp în care flăcările a distrus cea mai mare parte a acoperișului, iar din cauza cantității mari de apă folosite pentru stingerea incendiului tavanul din lut s-a înmuiat și s-a surpat. „A mers o mașină și jumătate de apă a pompierilor și s-a răzmuiet fiindcă aici înăuntru era foarte multă apă, era până la gleznă apă”, spune Andrei Zorilă.

Pentru reparația locuinței, familia are nevoie de aproape două sute de mii de lei – o sumă enormă pentru Andrei, care lucrează profesor de educație fizică: „Electricitatea în toată casa trebuie de schimbat deja. Aici erau firele, erau conexiunile chiar pe mijloc. Trebuie electricitatea de schimbat, trebuie tavanul de schimbat și inclusiv și acoperișul”.

În plus, familia trebuie să întoarcă și câteva credite, inclusiv cel pentru casă. „Creditul a fost luat de către soacră de peste hotare. Noi 10 ani stând la gazdă, acum iarăși pe la gazdă. Pentru mine ca mamă, ca soție, ca gospodină este un dezastru”, spune Maria Zorilă.

Tinerii fac apel la cei care vor să-i ajute să-i contacteze la următoarele numere de telefon: 068 356 984 sau 060 636 518.

Familia poate fi ajutată și online AICI.