/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Constantin Codreanu, inspirat de Igor Dodon? Candidatul PUN la șefia Capitalei spune că vrea să fie „primarul tuturor”

11 aprilie 2018, ora 19:07

„Deputatul român și-a prezentat programul de activitate în centrul capitalei, în același loc unde, acum câteva zile, Dorin Chirtoacă și-a prezentat raportul pentru cei 10 ani de activitate în funcția de primar de Chișinău. Evenimentul a avut loc chiar în fața cortului instalat de Silvia Radu, unde sunt colectate semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursă în calitate de candidat independent. Codreanu a promis că va atrage investiții străine pentru a deschide cantine sociale sau pentru a construi parcări moderne. Spune că printre priorități se numără și modernizarea transportului public, deși a venit la eveniment cu mașina”, susține Constantin Codreanu, candidat PUN.

„L-am însoțit pe dl Băsescu, cu mașina dânsului am venit. Dar, de obicei, spre deosebire de alți candidați, îmi place să călătoresc cu troleibuzul,” a mai menționat Codreanu.

Să-l susțină pe Codreanu au venit câțiva colegi din Parlamentul de la București, câțiva viceprimari români, dar și primarul de la Iași.

Dlui a spus și a promis acest lucru. Trebuie să fie primarul tuturor,” a subliniat Mihai Chirica, primar de Iași.

Tot astăzi, a fost prezentat și candidatul Partidului Unității Naționale la șefia Primăriei de la Bălți. Președintele de onoare al formațiunii, Traian Băsescu, i-a cam greșit însă numele.

„Sergiu Burlacu, candidatul nostru la Bălți. Primarii din Moldova să spună câteva cuvinte și ei pentru susținerea pentru Constantin Codreanu și pentru Sorin Burlacu,” a declarat Traian Băsescu, președinte de onoare PUN.

Sergiu Burlacu are 27 de ani și este originar din Bălți. Nu are însă experiență în administrația publică locală. Spune că s-a ocupat de administrarea unei afaceri.

Să le demonstrăm că anume prin apropierea cu România vom putea aduce bunăstare locuitorilor orașului Bălți,” a adăugat Sergiu Burlacu, PUN Bălți.

Și „Partidul Nostru” și-a anunțat astăzi candidatul pentru funcția de primar de Bălți. Este vorba de consilierul municipal Nicolai Grigorișin, cel care a asigurat interimatul funcției după demisia lui Renato Usatîi. Și-a mai anunțat intenția de a participa la alegerile locale de la Bălți socialistul Alexandru Usatîi, candidatul independent Boris Marcoci, dar și Arina Spătaru, din partea Partidului Platforma DA. Între timp, la Chișinău, în cursa electorală au fost înregistrați oficial 6 candidați – liberalul Valeriu Munteanu, liderul PPDA, Andrei Năstase, candidatul partidului Șor, Reghina Apostolova, Vasile Costiuc, din partea partidului Democrația Acasă, Alexandru Roșco, înaintat de formațiunea Casa Noastră -Moldova și socialistul Ion Ceban. Vor să fie candidați independenți primarul interimar Silvia Radu, expertul Sergiu Tofilat și activista Maia Laguta. Dosarele pot fi depuse până pe data de 19 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram