O persoană necunoscută a pus pe jar organele de forță și angajații unei bănci din capitală. Individul a sunat la poliție și a spus că banca ar fi minată. Alarma a fost una falsă. Clienții s-au supărat că o glumă proastă le-a dat programul peste cap, ei fiind nevoiți să aștepte mai multe ore la ușa băncii.

Individul a sunat la poliție la ora 11. Imediat, banca a fost încercuită, toate operațiunile financiare au fost sistate, iar oamenii au fost evacuați. Angajații băncii au refuzat să vorbească despre cele întâmplate.

„- Ce s-a întâmplat, ce v-au spus?
– Întrebați poliția, nu pe noi”.

„- Nu ne-am mai speriat acestea sunt niște farse.
– Dar cum credeți cine a glumit?”

În urma verificărilor s-a constatat că apelul este fals. Mai iritați au fost clienții băncii care au fost evacuați fără să li se spună nimic, iar ulterior au trebuit să aștepte ore în șir ca să-și poată încheia tranzacțiile.

„Eram în bancă și au spus să ieșim afară să ne evacuăm”.

„Aproape că am fost deserviți, dar nu am reușit să iau actele. Ne-au rugat să ieșim, noi am ieșit. Acum însă ne spun că ne vor da actele tocmai la ora 14, dar marfa noastră stă în vamă…”

Poliția urmează să stabilească identitatea autorului alertei false. Acesta ar putea ajunge după gratii pentru cel puțin 2 ani. Este a doua alarmă falsă cu bombă din această săptămână. Ieri ținta a fost sediul Judecătoriei Chișinău.