/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Unioniștii, amenințați cu spânzurătoarea pe rețelele de socializare. Promo-LEX cere intervenția Procuraturii Generale

missing
11 aprilie 2018, ora 18:11

Organizația se referă la o pagină de Facebook pe care, recent, a fost publicată o imagine-simbol cu un chip de om atârnat de un ștreang pe care scrie „UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă în care persoanele cu viziuni unioniste, numite „fasciști unioniști”, sunt amenințate cu spânzurătoarea, după alegerile parlamentare.

„Codul penal al Republicii Moldova conține o infracțiune expres care se referă la ațâțarea la vrajbă și dezbinare națională. Respectiv, articolul 346 interzice acest fel de comportament, inclusiv prin promovarea mesajelor publice prin intermediul presei sau altor forme”, susține Dumitru Sliusarenco, avocat Promo-LEX.

Reprezentanta Procuraturii Generale, Maria Vieru, a comunicat pentru TV8 că nu a recepționat deocamdată o asemenea solicitare din partea Asociației Promo-LEX. Potrivit Asociației, pagina respectivă se asociază cu președintele Igor Dodon. Juriștii îi solicită acestuia să se disocieze de aceste mesaje nocive care îndeamnă la violență și să intervină cu o poziție oficială în calitate de garant al statului de drept și al respectării drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Deocamdată, Igor Dodon, nu a reacționat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram