Lipsă de gândire strategică și irosirea banilor publici de către autorități! Asta înseamnă cârpirea străzilor în opinia unor șoferi care circulă în aceste zile prin Chișinău. Ei sunt nemulțumiți că, anual, achită taxele de întreținere a drumurilor – banii dispar, iar drumurile sunt cârpite necalitativ. Din această cauză, gropile reapar și suntem nevoiți să cheltuim bani, pentru aceleași gropi, în fiecare an.

„Foarte rele drumurile, nici nu poți merge, mașina se strică complet”.

„- Ar trebui să facă calitate mai bună și gropi nu vor mai fi. Mai mult pierdem. Investim în reparația mașinilor foarte mult.
– Și ar fi din cauza?
– Că nu se face calitate. Drumurile nu sunt bune, iar gropile nu sunt astupate cum trebuie”.

„Un interes, vedeți cum fac la fugă. De un deget pun asfalt care mâine apare înapoi”.

De partea cealaltă, muncitorii spun că fac tot ce le stă în puteri.

„- Cât de calitativ este lucru pe care îl faceți?
– Este foarte calitativ, noi ne străduim la maximum, depunem foarte mult efort, pentru ca gropile să dispară”
, spune Alexei Furtună, maistru.

Contactată de TV8, conducerea Întreprinderii Municipale „Exdrupo” nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne explica din ce cauză reapar gropile cârpite. În schimb, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, ne-a spus că atunci va fi calitate când vor fi efectuate reparații capitale: „Atunci când vom intra în reparații capitale veți vedea că lucrurile vor fi organizate totalmente altfel”.

Pentru cârpirea gropilor din oraș, din bugetul municipal au fost alocate 125 de milioane de lei. Lucrările de reparație coincid cu campania electorală pentru alegerea primarului general.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Tudor Bigu