Studioul de animație Simpals, din Republica Moldova, creează primul desen animat de scurt metraj aplicând tehnologia VR, iar de Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii, marcată în data de 12 aprilie, echipa de creație a prezentat teaser-ul și a anunțat data lansării oficiale a producției.

Desenul animat de scurt metraj va fi lansat în vara anului 2018. Intitulat „Aripi”, acesta povestește istoria unui cosmonaut moldovean pe nume Nelu care se află în spațiu și trece prin adevărate aventuri pe nava sa spațială.

Producătorii desenului animat menționează că personajul îndrăgit Dji, care este în rolul central al producțiilor anterioare, de această dată nu va apărea pe ecrane. Totodată, spectatorii vor avea parte de o experiență inedită datorită realității virtuale, care nu doar creează efectul prezenței, dar și permite să alegi direcția de vizionare.

Vizualizat prin ochelarii pentru VR, desenul animat „Aripi” vă va permite să simțiți atmosfera din nava spațială, din spațiul cosmic, da și să simțiți evenimentele prin care trece eroul principal. Datorită tehnologiei realității virtuale, spectatorul se află în centrul acțiunii, la propriu, și poate vedea o imagine de 360 de grade în toate direcțiile. Totodată, cei care nu dispun de ochelari VR, vor putea viziona desenul animat pe diverse videohosting-uri, printre care YouTube și Vimeo.

Echipa de creație Simpals Studio a decis să lucreze asupra unui desen animat VR pentru că este o provocare atât pentru specialiștii din cadrul companiei, cât și pentru întreaga industrie a cinematografiei animate din Moldova.

În studioulcompaniei, în frunte cu producătorul Dmitri Voloșin și trei senior-manageri în domeniu, muncesc peste 30 de specialiști din diferite domenii, printre care concept-artiști, animatori, specialiști în efecte speciale și alții, scopul lor fiind crearea unei imagini de calitate, utilizând procese tehnice complicate care să rămână pentru mult timp în amintirea telespectatorilor.

În lume sunt până la 20 de desene animate VR, iar faptul că unul dintre acestea este produs în Republica Moldova, contribuie la dezvoltarea imaginii țării pe plan internațional, remarcându-se prin proiecte creative și specialiști profesioniști.