/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

A cheltuit pe flori de trei ori mai mulți bani decât în anii precedenți. De la cine a cumpărat primăria covorul de flori?

missing
13 aprilie 2018, ora 14:17

Anul trecut, cele trei licitații au avut loc la data de 17 martie 2017 și au fost câștigate de trei firme diferite. În total, în 2017, pentru procurarea florilor s-au cheltuit 641 de mii de lei, adică de trei ori mai puțin decât în 2018.

„Covorul” de flori instalat în fața Catedralei, pentru care Primăria mun. Chișinău a plătit aproape 2 milioane de lei, a fost achiziționat de către ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” de la „Decor Bureau” SRL, în urma unor negocieri directe, după ce licitația publică anunțată nu ar fi avut loc din cauza lipsei ofertelor.

Deși primara interimară declară că florile au fost licitate conform procedurilor și acest covor costă 1 milion 800 de mii de lei, conform datelor de pe site-ul Agenției Achiziții Publice, contractul de achiziție a florilor are o valoare de 1 milion 983 mii lei.

„Valoare contractuală este 1 milion 983 mii lei. Pe data de 30 martie nu a fost prezentată nici o ofertă. Astfel, având în vedere că legea privind achizițiile publice prevede că în cazul în care nu au fost prezentate oferte se poate trece la negociere, fără publicare. Respectiv acesta a fost pasul legal pe care l-am urmat”, a declarat Vadim Popușoi pentru ZdG.

Conform informațiilor de pe site-ul Agenției Servicii Publice, la licitație​ au participat 4 companii, câștigător fiind „Decor Bureau” SRL.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram