Deși Primăria susține că în fiecare an se alocă bani pentru amenajarea orașului cu flori, se pare că în acest an „covorul” ne-a costat de trei ori mai mult decât în anii precedenți, transmite Ziarul de Gardă.

Anul trecut, cele trei licitații au avut loc la data de 17 martie 2017 și au fost câștigate de trei firme diferite. În total, în 2017, pentru procurarea florilor s-au cheltuit 641 de mii de lei, adică de trei ori mai puțin decât în 2018.

„Covorul” de flori instalat în fața Catedralei, pentru care Primăria mun. Chișinău a plătit aproape 2 milioane de lei, a fost achiziționat de către ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” de la „Decor Bureau” SRL, în urma unor negocieri directe, după ce licitația publică anunțată nu ar fi avut loc din cauza lipsei ofertelor.

Deși primara interimară declară că florile au fost licitate conform procedurilor și acest covor costă 1 milion 800 de mii de lei, conform datelor de pe site-ul Agenției Achiziții Publice, contractul de achiziție a florilor are o valoare de 1 milion 983 mii lei.

„Valoare contractuală este 1 milion 983 mii lei. Pe data de 30 martie nu a fost prezentată nici o ofertă. Astfel, având în vedere că legea privind achizițiile publice prevede că în cazul în care nu au fost prezentate oferte se poate trece la negociere, fără publicare. Respectiv acesta a fost pasul legal pe care l-am urmat”, a declarat Vadim Popușoi pentru ZdG.

Conform informațiilor de pe site-ul Agenției Servicii Publice, la licitație​ au participat 4 companii, câștigător fiind „Decor Bureau” SRL.