/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Investiții de circa 8 milioane lei la Stația de Epurare. Totuși, mirosul neplăcut încă nu va dispărea definitiv din Chișinău

13 aprilie 2018, ora 07:47

Potrivit unui comunicat de presă al Apă Canal, locuitorii capitalei vor scăpa de mirosul neplăcut abia în 2020 odată cu finalizarea reabilitării Stației de Epurare, datorită creditului oferit de BERD și BEI în valoare totală de 24 mil. EUR, cu o parte de grant de 11 mil. EUR.

„Preconizăm treptat să modernizăm întregul proces de epurarea a apelor uzate. La moment am cumpărat din sursele proprii două centrifugi care ne vor permite să tratăm nămolul conform standartelor europene. Această investiție a costat furnizorul de apă circa 8 mil. lei, dar ne va aduce economii. Mai mult, nămolul tratat nu va avea așa umiditate înaltă și va putea fi folosit în agricultură, fără ca să mai fie depozitat în saci geotube”, a menționat Veronica Herța.

Totodată, directorul S.A. „Apă- Canal Chișinău” a declarat că zilnic în grătarele de la Stația de Epurare sunt stocate câte 15 tone de deșeuri menajere. Prin urmare, mulți consumatori confundă canalizarea cu un coș de gunoi. Printre deșeuri se pot vedea: fie resturi de produse alimentare, sticlă, hărtie, plastic, etc.

În prezent, la Stația de Epurare au loc lucrări de curățire și dezinfectare a cărților unde a fost stocat nămolul. În acest sens au fost folosite circa 1700 kg de var. Ulterior, urmând a fi distribuit şi pe suprafețele depozitelor de stocare. Până în prezent au fost transportate circa 50 mii m cubi de nămol. Din cauza temperaturilor înalte, timp de câteva zile în oraș a persitat un miros neplăcut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram