O familie din satul Sângera, formată din trei membri, părinții de 48 și 35 de ani, copilul de 22 de ani, s-au ascuns timp de două luni de zile, deoarece se eschivau de tragerea la răspundere pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Poliția de frontieră a reușit să identifice locul aflării familiei joi dimineața, 12 aprilie, dar și să-i rețină.

Cei trei au fost depistați în apropierea satului Puhoi. Pentru cercetările primare, persoanele au fost conduse la sediul IGPF, unde s-a aflat că acestea timp de două luni s-au ascuns într-o casă părăsită din sat. Puhoi, crezând că odată cu trecerea timpului se vor elibera de răspundere.

De menționat că pe numele acestora, polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală în luna februarie 2018. S-a constatat că cele trei persoane au traversat clandestin frontiera prin regiunea satului Medveja, raionul Briceni. În declarații, acestea s-au justificat prin faptul că nu au perfectate documentele de călătorie.

Cazul familiei documentate a fost transmis Procuraturii raionului Briceni, unde va fi continuată cercetarea sub toate aspectele legale.