Calitatea și caracterul unic al Vinului Moldovei continuă să câștige recunoaștere în cele mai înalte cercuri ale industriei vinicole la nivel internațional. În acest an, în premieră, „Wine of Moldova” a fost ales pentru a fi „oaspete de onoare” al celei mai mari expoziții vinicole din Elveția, „Arvinis 2018”, care se va desfășura la Montreux între 25 și 30 aprilie.

13 producători autohtoni de vinuri, uniți sub brandul național vinicol „Vinul Moldovei”, vor reprezenta țara noastră la eveniment: „Gitana”, „Agrici.Wine”, „Maurt”, „Pelican negru”, „Timbrus”, „Cimișlia Wineries”, „Bostavan”, „Purcari”, „Vinăria din Vale”, „Doina Vin”, „EtCetera”, „Fautor”, „Asconi” și „Cricova”. Vinificatorii își vor expune cele mai reprezentative produse, de o calitate ireproșabilă, la standul „Wine of Moldova”, instalat pe o suprafață de 162 m2.

Pe lângă vinurile excepționale, Moldova va prezenta oferta turistică a țării noastre, inclusiv circuitele culturale, turismul rural și vitivinicol, dar și evenimentele care au potențial de a atrage turiștii străini. În acest scop, jumătate din standul țării noastre va fi amenajat în stilistica brandului turistic de țară „Pomul Vieții”, cu elemente ale campaniei internaționale de comunicare #BeOurGuest.

Tur-operatorii și ghizii profesioniști vor prezenta vizitatorilor destinațiile orientate spre turismul gastronomic și de aventură ușoară.

„Arvinis 2018”, aflat la a 23-a ediție, este un eveniment de anvergură, la care 200 de expozanți din 20 de țări de pe 5 continente vor expune peste 5000 de vinuri de calitate pe o suprafață de 5000 m2.