În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 17 situații de lichidare a focarelor de vegetație aprinsă. Cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Florești, Cahul, Sângerei, Strășeni, Călărași și municipiul Chișinău.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale pompierilor peste 10 ha de iarbă și gunoi au ars în localitatea Dereneu, raionul Călărași și tot 10 ha de vegetație au fost supuse arderii în localitatea Făgureni, raionul Strășeni. Pompierii au intervenit pentru localizarea incendiilor de vegetați și pe terenuri extinse din apropierea străzilor Albișoara, Aleco Russo și Maria Drăgan din capitală.

În total, în țara salvatorii au stins peste 30 ha de iarbă și gunoi, care riscau să extindă arderea. În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt, incendiile de vegetație se pot extinde pe arii extinse provocând prejudicii impunătoare. Potrivit informației IGSU de la începutul anului, pompierii au stins peste 630 de hectare aprinse. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.