În Rusia, operatorii de telecomunicații furnizorii au început să blocheze accesul la messengerul Telegram din Rusia, informează Interfax citând serviciul de presă al lui Roskomnadzor.

Menționăm că, pe 13 aprilie Curtea de la Tagansky din Moscova a dat câștig de cauză lui Roscomnadzor în procesul privind blocarea messengerul Telegram în Rusia. Iar, judecătoarea Iulia Smolina a permis limitarea accesului la messenger imediat după anunțarea verdictului, fără a aștepta intrarea hotărârii în forță juridică. Ședința de judecată a durat 20 de secunde și s-a emis o hotărâre în absența avocaților Telegram, care au spus că fondatorul messengerului Pavel Durov le-a interzis „să legitimeze farsa dată prin prezența lor”.

Anterior, Telegram a refuzat să predea cheile de criptare a corespondenței utilizatorilor FSB-ului rus, pentru care a fost amendat cu 800 de mii de ruble. Mai târziu, Roskomnadzor a cerut din nou de la Telegram să furnizeze cheile într-o perioadă de 15 zile, dar reprezentanții messengerului au declarat că este imposibil din punct de vedere tehnic.