/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O companie austriacă investeşte aproape cinci milioane dolari în relansarea discurilor de vinil

missing
16 aprilie 2018, ora 08:42

Numite “High Definition Vinyl” noile discuri păstrează compatibilitatea cu echipamentele actuale şi sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător, eliminând din procesul de fabricaţie anumite substanţe chimice periculoase.

Principala diferenţă constă în modul în care este creată înregistrarea originală, după care sunt presate discurile care ajung în cele din urmă pe rafturile magazinelor. În loc de gravarea cu ac de înregistrare, pista audio este procesată digital şi convertită într-o hartă topografică 3D, transferată apoi pe discul master. Metoda mult mai precisă de creare a pistei audio creşte cu până la 30% amplitudinea şi volumul înregistrării rezultate. Simultan, este crescută şi capacitatea discului, care poate acomoda cu până la 30% mai multe melodii.

Dezvoltate de startup-ul austriac Rebeat Innovation cu investiţii de 4.8 milioane dolari, noile echipamente cu tehnologie laser vor fi gata pentru producerea discurilor de vinil High Definition începând cu luna iulie. Urmând unei perioade de testare, primele albume inscripţionate prin metoda High Definition Vinyl ar putea ajunge în magazinele de profil nu mai târziu de vara anului viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram