Un post de televiziune afiliat Partidului Democrat (PD), aflat la guvernare, și-a deschis un studio local în orașul Nisporeni. Este vorba despre postul tv Canal 2 care anterior a aparținut președintelui PD Vladimir Plahotniuc, iar în prezent se află în proprietatea consilierului său politic Oleg Cristal. Directorul executiv al Asociației Presei Independente (API) Petru Macovei crede că această stație a fost deschisă pentru asigurarea suportului informațional și promovarea candidatului care va fi înaintat de democrați în viitoarele alegeri parlamentare în cadrul cărora 51 de parlamentari vor fi aleși în circumscripții uninominale, scrie Media-azi.md.

Directorul executiv al Asociației Presei Electronice (APEL) Ion Bunduchi este de părere că, dincolo de eventualele interese politice, apariția unor stații locale trebuie încurajată, dar că lansarea lor nu va însemna, concomitent, și creșterea calității produselor mediatice.

Intervențiile din studioul local Nisporeni în grila de emisie a Canal 2 vor constitui circa 10% din volumul total de emisie. Acestea vor fi buletine de știri produse de jurnaliștii din Nisporeni și un talk-show pe săptămână, moderat de jurnalistul Vadim Stângaciu.

Totodată, în reportajul video de lansare a studioului se vede că redacția își împarte sediul alături de alte două televiziuni – Noroc TV și Vocea Basarabiei. Pe panoul informativ expus în fața sediului apare și denumirea unei companii – Team Media. Potrivit administrației raionale, spațiul închiriat în care se află televiziunile menționate a fost oferit printr-un contract de locațiune companiei Team Media de către proprietarii clădirii – Consiliul Raional Nisporeni.

Directorul executiv API Petru Macovei consideră că deschiderea studioului local al unui post de televiziune din Chișinău într-un raion al țării ar avea și scopul de a promova mesajele Partidului Democrat. „Propriu-zis extinderea unui post de televiziune în regiuni este un lucru pozitiv, însa în acest caz concret este clar că acest studiou local a fost constituit cu „dedicație specială” pentru alegerile parlamentare, și anume, pentru asigurarea suportului informațional și promovarea candidatului care va fi înaintat de Partidul Democrat”, a afirmat Macovei.

În ceea ce privește faptul că pe panoul din reportajul de lansare apar alte două posturi TV – Vocea Basarabiei și Noroc TV – Petru Macovei crede că acest lucru „confirmă că are loc „absorbția” de către trustul dlui Plahotniuc a unor radiodifuzori mai mici sau a celor cu probleme financiare. Altfel spus, concentrarea pe piața media ia amploare”.

Întrebat de Media-azi.md dacă miza acestui studio sunt viitoarele alegeri parlamentare, managerul de proiect al Canal 2 Nisporeni Ruslan Grabari a negat acest lucru. „O să trecem și peste alegeri și o să vedeți că noi o să rămânem. După alegeri nu o să se închidă nimic. Chiar e o coincidență. Am avut planuri. Noi de vreo doi ani ne gândim la asta. Și, în momentul în care am găsit echipament, am și lansat”, a răspuns Grabari.

Citește versiunea integrală a articolului pe Media-azi.md.