Un bărbat din Telenești a fost reținut în flagrant delict de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit 1.100 de euro de la un tânăr, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria B. Pentru că nu s-a ținut de cuvânt, bărbatul fost denunțat la DGT Nord a CNA.

Mai multe măsuri speciale de investigație şi procesual-penale au fost efectuate în vederea acumulării materialului probator, urmare a cărora omul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celor 1.100 de euro pretinși, bani transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

13 cazuri de corupție, cu mită ce variază între 450 și 1200 de euro per permis de conducere, au fost documentate de CNA anul acesta.