Avocată Ana Ursachi trebuie plasată în arest. Hotărârea a fost luată de Curtea de Apel și a menținut, astfel, decizia primei instanțe, care, la sfârșitul lunii martie a emis un mandat de arestare pe numele ei. În condițiile în care Ursachi nu se află în țară, procurorii trebuie să decidă dacă o vor anunța, sau nu, în căutare internațională.

După ședință atât avocații cât și procurorul nu au vrut să ofere comentarii. Acuzatorul a menționat doar că urmează să decidă dacă va cere ca Ana Ursachi sa fie anunțată în căutare internațională. Acesta vrea, mai întâi, să studieze hotărârea integrală a Curții de Apel.

Pe de altă parte, Ana Ursachi a declarat pentru TV8 că se aștepta la o asemenea decizie și că, în prezent, se pregătește să-și apere drepturile la CEDO.

„De la ședința de azi nu mă așteptam nimic, cu excepția înregistrări audio și a procesului verbal a ședinței care, de rând cu toate actele acumulate în acest dosar mă vor ajuta, în sfârșit să merg la CEDO”, a menționat avocata Ana Ursachi.

Ana Ursachi s-a pomenit cu un dosar penal la sfârșitul anului 2016. Asta după ce procurorii au reluat urmărirea într-o cauză pornită în 1997, în care era suspectată de complicitate la un omor. Avocata respinge toate acuzațiile și spune că dosarul este fabricat din cauza implicării sale în mai multe dosare de rezonanță. În prezent Ana Ursachi se află într-o țară din Europa.