Continuă să plouă cu promisiuni electorale socialiste. În plină campanie pentru primăria capitalei, candidatul PSRM, Ion Ceban, promite că dacă va ajunge în fotoliul de primar, instituția va fi mult mai deschisă. Socialistul mai spune că va introduce un ghișeu unic, va digitaliza arhiva primăriei și că va traduce toate documentele în rusă.

„Toate actele normative ale primăriei și preturilor, în afară de limba de stat, vor fi traduse în limba rusă”, a menționat Ion Ceban.

Iar unele proiecte, în special cele legate de turism, ar urma să fie traduse în engleză pentru a fi accesibile și străinilor. Nu a putut spune, însă, cât ar putea costa bugetul municipal asemenea servicii.

„Este mai puțin decât 2 milioane de lei, aruncați pe niște flori ofilite”, a mai adăugat candidatul PSRM.

Ion Ceban mai vrea să revizuiască funcționalitatea site-ului primăriei. A evitat să spună însă dacă va urma exemplul lui Igor Dodon, care, după ce a fost ales șeful statului, a schimbat denumirea limbii de pe site-ul Președinției din română în moldovenească: „Haideți să nu revenim la acest subiect. Eu am zis că este important să adăugăm acolo limba rusă și limba engleză”.

În lista cu promisiunile socialistului, se mai regăsește și crearea un ghișeu unic, iar documentele din arhiva instituției ar urma să fi disponibile în variantă electronică. Pe lângă Ion Ceban, în cursa electorală s-au înregistrat Valeriu Munteanu de la PL, Andrei Năstase, înaintat de PPDA, PAS și PLDM, Vasile Costiuc din partea Partidului „Democrația Acasă”, Alexandru Roșco, de la „Casa Noastră-Moldova și Reghina Apostolova, candidat din partea Partidului Șor. De asemenea, și Constantin Codreanu, de la Partidul Unității Naționale și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de primar general.