/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Silvia Radu a adunat cele 10.000 de semnături. Ea neagă că ar fi candidatul din umbră al democraților

missing
18 aprilie 2018, ora 19:26

Cu listele cu semnături în mână, Silvia Radu a venit binedispusă la Consiliul Electoral de Circumscripție pentru a cere să fie înregistrată în cursă. A adunat peste 13 mii de semnături, deși erau suficiente doar 10 mii. Neagă acuzațiile contracandidaților, care spun că ar fi susținută de democrați.

Nu sunt persoana domnului Plahotniuc, nu sunt persoana domnilor Țopa, nu sunt persoana Maiei Sandu, nu sunt persoana domnului Ghimpu, dacă vreți. Sunt o persoană independentă”, a declarat Silvia Radu, primar interimar.

Spune că își va demisia din funcția de primar interimar abia atunci când va fi înregistrată oficial în cursa electorală. Neagă, însă, că ar profita de interimatul funcției pentru a-și face campanie din bani publici.

Nu au fost utilizați bani publici niciodată decât în interesul chișinăuienilor”, susține Radu.

Tot astăzi, și-au depus dosarele alți trei pretendenți la fotoliul de primar – Alexandra Can, de la Partidul Național Liberal, Maxim Brăila, înaintat de Partidul Popular, și Andrei Munteanu, din partea Partidului Societății Progresiste. În cursă au fost înregistrați oficial liberalul Valeriu Munteanu, candidatul PPDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, socialistul Ion Ceban, Vasile Costiuc, din partea partidului „Democrația Acasă”, Alexandru Roșco, de la „Casa Noastră-Moldova”, Reghina Apostolova, susținută de formațiunea lui Șor, și Victor Strătilă de la Partidul Verde Ecologist. Și Constantin Codreanu, de la Partidul Unității Naționale și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de primar general. Mâine este ultima zi de depunere a dosarelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram