/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fălești: Un bebeluș de cinci luni a murit din cauza complicațiilor provocate de gripă

19 aprilie 2018, ora 11:40

Copilul, născut în luna noiembrie 2017, din raionul Fălești, a fost diagnosticat cu „Gripa de tip B. Meningoencefalita de etiologie neprecizată, posibil virala. Septicemie. Şoc toxico-infecţios. Edem cerebral (Reye like sindrom). Status epilepticus. Pneumonie bilaterală. Insuficienţa multiplă de organe. Maladie mitocondrială posibilă.”, susține Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale.

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel scăzut. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 09-15 aprilie morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 176,27 (la 100 mii populație) cu o descreștere cu 17,6 % în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă.

În săptămâna nominalizată au fost înregistrate 22 cazuri de gripă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram