/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Scandal în fotbalul moldovenesc. Conducerea FC Dacia suspectată de evaziune fiscală de milioane de lei

missing
19 aprilie 2018, ora 19:02

De dimineață, procurorii, împreună cu ofițerii INI, au descins în birourile și locuințele unor angajați și fotbaliști ai clubului. În urma celor 18 percheziții, oamenii legii au ridicat zeci de acte contabile.

„- Acte contabile, care se referă la activitate.
– Ce anume?
– Procurorul de caz o să vă răspundă la toate întrebările”
, a spus Dumitru Ștefîrță, procuror PCCOCS.

Directorul Clubului, Serghei Stolbov, spune că procurorii au ridicat actele fără a oferi suficiente explicații: „A arătat ordonanța și a luat documentele: contracte de muncă, salariul angajatorului, contracte cu fotbaliștii cu alte persoane și atât. Tot din contabilitate”.

Stolbov a mai declarat că suspiciunile procurorilor nu sunt fondate: „Toate actele sunt în regulă, noi nu ne facem griji. Le-am dat tot ce au cerut”.

Ulterior, procurorul a precizat că dosarul penal a fost pornit acum un an, iar principalul suspect ar fi patronul clubului Dacia, Adlan Shishkhanov. Din septembrie 2017, acesta se află peste hotarele țării.

„Evaziunea fiscală era comisă sub egida gestionarului clubului de fotbal, Adlan Shishkhanov. Ei achitau angajaților acestui club de fotbal, persoanelor din staff-ul tehnic, inclusiv și fotbaliștilor, bani necontabilizați, adică în plic. La unii fotbaliști le erau achitate salarii de la 800 până la 10 mii de dolari SUA, pe lună”, susține Lilian Bacalâm, procuror PCCOCS.

Procurorii spun că, în perioada 2014-2017, clubul de fotbal a efectuat plăți neoficiale în sumă de peste 60 de milioane de lei. Mai mult, acuzatorii susțin că în schema erau implicate și alte persoane cu putere decizională din cadrul FMF, precum și alte câteva cluburi de fotbal: „Este vorba, până la moment de aproximativ patru cluburi de fotbal. Procurorii examinează și faptul implicării în această infracțiune precum și a altor infracțiuni conexe acestei evaziuni fiscale și factorii de decizie din FMF”.

Federația Moldovenească de Fotbal a refuzat să discute la acest subiect.

„Nu cunosc absolut nimic domnule”, a declarat Mihai Anghel, vicepreședintele FMF.

„- Voi nu ați înțeles corect ce acolo-i scris.
– Păi procurorii au spus…
– Încă o dată am spus că voi nu ați înțeles corect ce-i scris acolo, voi așa vedeți. Acolo-i scris cu totul altceva. – Dar ce anume?
– Încă o dată îți spun, asta este un proces, acum nu pot să comentez nimic. Gata, prea multe întrebări, hai”
, a menționat și Nicolai Cebotari, secretar general al FMF.

Am contactat și unul dintre antrenorii clubului, dar nici el nu a vrut să se expună pe marginea acestui caz.

„- Eu nu vreau să vorbesc pe tema asta. Nu vă supărați, dar eu nu dau nicio declarație.
– Dumneavoastră pe parcursul ați primit, vreodată, salariu în plic?
– Eu nu vorbesc pe așa teme”,
a comentat Igor Negrescu, antrenor FC Dacia.

Pentru recuperarea pagubelor, va fi aplicat sechestru asupra unui lot de șapte hectare sub formă de clădiri, care aparține clubului de fotbal. Bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime pana la 300 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram