A 7-a zi de proteste în Erevan, soldată cu noi rețineri. Peste 100 de protestatari au fost arestați astăzi în capitala Armeniei într-o încăierare cu forțele de ordine. Manifestanții au încercat să blocheze prima întâlnire a cabinetului condus Serj Sargsyan, tot el fostul președinte care a preluat funcția de prim-ministru în urmă cu două zile.

Conform unui purtător de cuvânt al poliției, 106 persoane au fost arestate atunci când forțele de ordine au intervenit pentru a elibera accesul spre clădirile guvernamentale. Arestările au survenit după ce poliția a emis o avertizare că intrarea în instituții guvernamentale va fi pedepsită. Într-un incident separat petrecut în apropiere, un jurnalist al unei organizații non-guvernamentale armene a fost bătut în timp ce realiza un reportaj din timpul protestelor. Acesta a declarat pentru Radio Europa Liberă că agresorii erau 2 tineri care se comportau neobișnuit. Liderul protestelor a îndemnat populația locală să pună presiune pe autoritățile locale ca să-și declare suportul pentru acțiunea de protest.

Sargsyan a atenționat că ar fi imprudent din punct de vedere politic să abuzeze de voința politică și răbdarea Guvernului.Protestele în masă au adunat zeci de mii de oameni pe străzile Erevanului, care scandează împotriva menținerii la putere a fostului președinte Serj Sargsyan, după încheierea a două mandate prezidențiale. Zeci de oameni au fost arestați de-a lungul celor 7 zile de proteste.