/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Un centru comercial de pe strada Ismail a luat foc pentru a doua oară. Incendiul a distrus 500 de metri pătrați

missing
20 aprilie 2018, ora 18:18

Oamenii, care se aflau în clădirea cuprinsă de flăcări, au ieșit în grabă după ce fumul a devenit dens și nu mai putea fi respirat. Unii dintre ei se aflau chiar în sala de sport, situată în centrul comercial. Abia când au ajuns afară au înțeles cât de grav este totul.

„Eram în sală ne ocupam și am văzut fumul. Mirosul, fumul, și pe urmă repede ne-am evacuat. Pe scară era un foc puternic”.

„Eram la serviciu în această clădire, la al treilea etaj. Am văzut fum și nu știam că este de la noi. Am reușit și am ieșit repede”.

„Nu ne imaginam că este atât de grav. Am ieșit afară și pe urmă am înțeles ce se petrece”.

Oamenii din clădire spun că s-au evacuat fără panică.

„Noi presupuneam că a rămas o domniță, dar am anunțat pompierii, ei s-au dus și au spus că nu era nimeni acolo”.

„În mod calm ne-au spus să ne organizăm, să ne luăm lucrurile și să coborâm fără panică”.

Incendiul a distrus 500 de metri pătrați din acoperiș și a afectat peretele exterior al clădirii. Pompieri au intervenit cu o autoscară pentru a stinge căptușeala acoperișului. La fața locului au intervenit patru autospeciale, iar după o oră pompierii au reușit să stingă incendiul.

Nici în acest caz, pompierii nu au lansat vreo versiune a producerii incendiului. Centrul comercial a mai ars în ianuarie, 2016. Atunci, în urma verificărilor, au fost depistate mai multe nereguli vizavi de utilizarea canalului de ventilare și al celui de evacuare a fumului. Pompierii au comunicat că focul a pornit după ce grăsimea de pe hota unui local fast-food din clădire s-a aprins.

„Înainte ca să fie construită clădirea – au fost tăiați copacii și oamenii din blocurile din apropiere erau împotriva acestui centru comercial. Probabil, proprietarul primește ceea ce a meritat, nu trebuia să meargă împotriva locuitorilor”.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Foto: Olga Kennelly‎

Foto: Olga Kennelly‎

Foto: Михаил Олейник

Foto: Михаил Олейник

Foto: Михаил Олейник

Foto: FB/Angela Stafii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram