/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Record mondial în România! La Brașov, peste 3.000 de oameni au citit simultan un roman

23 aprilie 2018, ora 17:10

Oamenii care s-au adunat în Piața Sfatului din Brașov, pentru a participa la eveniment, au fost nevoiți să stea ore bune într-un rând impresionant. Nici căldura de afară nu i-a speriat, toți fiind determinați să contribuie la atingerea noului record mondial. În total, la eveniment au participat 3.321 de oameni, conform organizatorilor.

„Este și o bucurie, este și o relaxare și totodată un îndemn, pentru că în ziua de astăzi, tinerii în special, uită să citească”.

„Consider că este o cauză foarte frumoasă și hai să intrăm împreună în Cartea Recordurilor”.

Recordul anterior era deținut de India, cu 3.071 de oameni care s-au adunat într-o bibliotecă în 2015. Pentru a-l doborî, braşovenii au fost nevoiți să respecte câteva reguli: ei trebuiau să citească cursiv pasajul din roman pe care l-au primit. În plus, între cititori nu trebuia să existe o pauză mai mare de 10 secunde. Evenimentul de la Brașov a marcat Ziua Internaţională a Cărții, dar şi Centenarul Marii Uniri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram