/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dosarul funcționarilor corupți din Bubuieci, în instanță. Aceștia au deposedat primăria de patru terenuri

missing
24 aprilie 2018, ora 15:18

Potrivit cauzei penale, angajați din cadrul Primăriei Bubuieci, în complicitate cu alte persoane, au pus în aplicare o schemă ilegală, în scopul obţinerii gratuite a unor loturi de pământ aflate în proprietatea administraţiei publice locale a comunei Bubuieci.

Astfel, funcționarii, împreună cu un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri, ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, cu numele şi prenumele identice cu ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri. După ce au intrat în posesia terenurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele unuia dintre funcționarii primăriei implicați în schemă, care în cele din urmă, le-a vândut unor terţi.

Pe terenurile în cauză a fost aplicat sechestru. Iar organul de urmărire penală a calificat acțiunile învinuiților în baza art. 191 alin.(5) din Codul penal (delapidarea averii străine săvârșită în proporții deosebit de mari), și dacă aceștia vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram