/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ O căruță i s-a răsturnat peste picior. Un bărbat din Leova, salvat de medici după o tentativă eșuată de a duce gunoiul

24 aprilie 2018, ora 17:04

Incidentul a avut loc în ajunul Paștelui, în timp ce bărbatul încerca să schimbe o roată la căruță. „Am dat să scot roata și mi-a căzut căruța peste picior. Eu mă uitam cum curgea sânge, am luat și am bandajat și am chemat salvarea. M-am speriat un pic, dar ce a fost – a trecut”, povestește Anatolie Crețu.

Până a ajunge la Spitalul de Urgență, bărbatul spune că a fost nevoit să treacă și pe la spitalul din Hâncești. Numai că acolo nu l-au prea ajutat: „Au zis că acolo nu o să poată face că trebuie la Chișinău la spitalul de urgență și m-au adus aici și aici m-au operat. Au făcut operație și medicul a zis că este bine, mâine cred că, acasă. M-am săturat deja să stau aici”.

Medicii susțin că au făcut tot ce le-a stat în puteri ca pacientului să-i fie salvat piciorul. „În mod urgent s-a efectuat prelucrarea prim-chirurgicală a plăgii și osteosinteza, fixarea osului metatarsian patru cu o broșă și înlăturarea țesuturilor devitalizate. În urma acestui traumatism, s-a produs un defect de vreo șapte, opt, nouă centimetri pe suprafața dorsală cu expunerea tendoanelor a oaselor”, menționează Anatolie Calistru, șef al secției de microchirurgie.

Din cauza incidentului, pacientul a avut nevoie și de un transplant de piele. „De pe piciorul drept, de pe același picior s-a prelevat un lambou vascularizat care a acoperit tendoanele și oasele, iar locul de fractură a fost acoperit cu o grefă de pe coapsa dreaptă”, a mai adăugat șeful secției de microchirurgie.

Totuși, Anatolie Calistru spune că nu a fost cea mai complicată operație: „Am avut pacienți și mai gravi cu amputație de membre, amputație de degete cu diverse leziuni. Am avut pacienți după accidente rutiere cu intervenții de patru, șase ore care necesită intervenții mai sofisticate cu mai mulți specialiști”.

Lunar, potrivit statisticilor oficiale, la Spitalul de Urgență ajung cinci – șase pacienți cu traumatisme, în stare gravă, care necesită o atenție deosebită din partea medicilor.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram